יום רביעי, 22 באפריל 2009

מתכון אליפות בסגנון קייטרינג לגני אירועים

זהו החופש הגדול של פסח נגמר, ואיתו באו הלחץ העצם של העבודה והחום המעצבן שגורם לי לאלרגיות.
את ליל הסדר עשיתי עם משפחתי בבית הוריי.
אימי ובכלל נשות המשפחה טרחו והכינו את האוכל כאילו היו חברת קייטרינג, למעשה גם אחי הכין כמה מטעמים,
בכל זאת הוא שף קונדיטור.
ממש שמנתי בחג הזה לצערי, ועכשיו צריך לעבוד קשה כדי לחזור לכושר.
אבל עדיין, אני בזיכרונות מתענג על כל האוכל שהיה מונח על השולחן כאילו היה לכבודי.
בליל הסדר כידוע לפי המסורת, בני ישראל שחטו כבש, וגם עלינו לאכול בשר בליל הסדר.
דודתי מירושלים הכינה משהו שהוא בלתי נתפס, אני קורא לזה צלעות טלה על פירה ארטישוק ירושלמי.
כמובן הנשים אצלינו רבות על חוות הדעת של הסועדים, ואני חייב לציין שפנינה זכתה מקום ראשון.
אני בכלל הייתי ממליץ לה לעבור לתחום של אירועים, קייטרינג ומזון.
כבר באותה טעימה בניתי על המתכון שלה בשביל קיום ארוחת ערב עם המתוקה שלי.
אחרי הצקות רבות ונשנות מצידי, הצלחתי לשים ידי על מתכון המאה מבית דודתי.
אז הנה הוא כאן לכבודכם... כמובן אחרי פסח יש ספירת העומר, ועד ל"ג בעומר לא עורכים חתונות ואירועים, וזה המון זמן עד אז ויכול להיות שתשכחו מכך, אבל אני מציע לרשום לעצמכם לכל מי שמתכנן חתונה או אירוע, לדרוש מחברת הקייטרינג, האולם או גן אירועים בו אתם עורכים את האירוע,
" צלעות טלה על פירה ארטישוק ירושלמי ".
אז הנה המתכון ואופן ההכנה :
חומרים לצלעות2 קרה טלה נקי מוכן לפריסה (8 צלעות בכל קרה )6 כפות מלח ים 5 כפות פלפל ירוק גרוס6 כפות פלפל אדום גרוס (לא צ'ילי )2 כפות סומק גרידה מ- 3 לימונים3 כפות נענע ½ ק"ג קורנית טרייה 3 כוסות שמן זית כתיתאופן ההכנהטוחנים במעבד מזון 4 כפות קורנית קצוצה (שאר הקורנית תשמש כמצע לאפייה )עם שאר התבלינים ושמן הזית . שומרים את הטלה בקירור 12 שעות עטוף במחית התבלינים בניילון נצמד .
אפייה :- צולים את צלעות הטלה המונחות על מצע הקורנית כ-40 דקות בתנור שחומם מראש (בחום של 175 מעלות ) עד למצב של מדיום ראר .ממתינים 10 דקות וחותכים בין הצלעות .•ההמתנה חשובה כדי למנוע התנקזות הנוזלים החוצה .חומרים לפירה הארטישוק2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך גס 2 כוסות תחליף לחלב 4 כפות קורנית או אורגנו טרי 3 חלמונים מלח, פלפלאופן ההכנה - מבשלים בסיר את הארטישוק תחליף החלב וליטר מים עד שהארטישוק רך והתבשיל סמיך (אם סמיך מדיי מוסיפים מעט מיים ). חשוב לערבב את התבשיל כל 10 דקות במהלך הבישול . כשהארטישוק רך מורידים מהאש מועכים במטרפה או בכף לפירה .קישוט20 שיני שום 2 כוסות שמן זית כתית צולים בכלי חרס או תבנית 20 דקות בתנור חם (175 מעלות )

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה