יום רביעי, 4 במרץ 2009

אוזני המן

לכבוד פורים הקרב ובא עלינו לטובה, החלטתי לפנק אותכם במתכון אוזני המן פריכים ביותר.
אם תדביקו בהוראות תקבלו אוזן המן שחובה לכל משלוח מנות.
ממש כמו קונדיטוריה.
אז נתחיל...

לבצק :

600 גר' חמאה
150 גר' אבקת סוכר + 1/2 כפית קינמון אם רוצים
1 ביצה גדולה
1 ק"ג קמח
הוראות הכנה :

במיקסר כשאליו מחוברת הגיטרה, שמים חמאה + אבקת סוכר ו"דופקים" שיהיו משחה אחידה. מוסיפים את הביצה, נותנים לה להיטמע ב"קרם".
מורידים מהירות ומוסיפים את הקמח בהדרגתיות. לשים עד שהכל התחבר והבצק התנתק מדפנות הקערה.

* אין צורך לקרר עובדים על הבצק מיד.

עשיית האוזן :

על השיש זורים כמות נדיבה של קמח, לוקחים גוש מן הבצק ומרדדים לעובי הרצוי (כדאי דק כ-3 מ"מ) קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
מורחים ביצה טרופה (נוספת) על העיגולים וממלאים במלית הרצויה.


מלית הצעה:

100 גר' פרג טחון טרי + צימוקים למי שאוהב
100 מי'ל חלב
50 גר' סוכר
25 גר' חמאה
ותפוח עץ קטן מגורד דק על הפומפייה- נוטלה, שוקולד השחר, ממרח חלבה, ממרח תמרים+אגוזים וכיד הדימיון

ופורים שמייח לכולם ...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה